måndag 31 januari 2011

– Tobias Billström På Besök hos Malmö Latin Förstärkta Program –


Fredagen den 28e januari kom Sveriges Migrationsminister Tobias Billström (M) på besök till MLF eleverna i malmö latinskola. Eleverna ställde förberedda frågor som Tobias Billström besvarade efter ett introducerande tal om regeringens migrationspolitik. En elev nämnde att han tyckte Billström slingrade sig runt frågor och undvek att svara direkt på ämnet. En fråga som ställdes var hur det känns för honom (Billström) att vara malmöbo vilket han svarade ”Bra” men fortsatte sen säga att han representerar Sverige i EU och inte Skåne eller Malmö. Och i Stockholm är han inte mindre svensk än andra som sitter i riksdagen men han känner sig ändå mer som malmöit än stockholmare. En annan fråga var mer yrkesrelaterad då eleven undrade vad Billström är missnöjd med. Svaret till den frågan var att han är missnöjd med mycket men det huvudsakliga missnöjet är att EU inte har en gemensam migrationspolitik.
Många av frågorna var känslomässigt grundade och detta konstaterade Billström att han inte var bekväm med då han är van vid objektiva frågor och inte subjektiva.
En elev som är aktiv inom politik undrade om Tobias Billströms sexuella läggning påverkar hans (Billströms) handlingar och beslut. Tobias tyckte inte att politik kan blandas med ens känslor.
Postumt till intervjun kommenterade eleverna att det var mycket bra men en elev gick förbi honom och yttrade att han (eleven) tyckte han (Billström) ”slingrade sig lite mycket”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar